Prvi korak

1/3

Hej, mi smo Hype! Kako pa je vam ime?

eCommerce: dinamični ‘retargeting’ na Facebooku

Če imate v lasti ali upravljate s spletno trgovino z več sto izdelki, potem je dinamični ‘retargeting’ oziroma ponovno ciljanje določenega občinstva za vas obvezno. Preverite, zakaj je temu tako.

Obiskovalec prispe v vašo spletno trgovino. Ogleda si izdelek, ki mu je všeč, morda celo klikne na gumb »V KOŠARICO«, ampak nakupa ne opravi. Z dinamičnim retargetingom mu lahko prikažete oglas s produktom, ki si ga je ogledal (ali dodal v košarico), oglasi pa so ustvarjeni popolnoma avtomatično, tako da kampanjo vzpostavite že v nekaj minutah!

Z uporabo dinamičnega retargetinga lahko dosegate tudi za polovico nižje CPA-je kot s splošnim, saj uporabnikom prikazujete in ponujate le izdelke, za katere so že izrazili zanimanje.

Praktičen primer

Pravijo, da je koda s popustom največji motivator za nakup. Ampak, ali to res drži?

Spodaj je prikazan primer CPA-ja z oglasom, v katerem smo obiskovalcem ponudili 10 % popust. Uporabljena slika na oglasu je bila slika najbolj prodajanega produkta z izpostavljeno kodo s popustom.

Sedaj pa si oglejte še rezultate CPA-ja z oglasom iz dinamičnega retargetinga, v katerem ni bil ponujen popust, uporabljena prikazana slika pa je bila avtomatsko prenešena iz spletne trgovine.

Ne samo, da je bil CPA za več kot 50 % nižji, oglas nam je v enakem časovnem obdobju prinesel skoraj enkrat več konverzij.

Kaj potrebujete, da lahko zaženete dinamične FB oglase?

  • Na stran nameščen Facebook Pixel
  • Business Manager račun
  • Ustvarjen katalog produktov

Na vašo srečo je Facebook poskrbel in poenostavil povezavo med Ads Managerjem in vašo spletno trgovino. Razvili so module za najbolj razširjene eCommerce CMS sisteme, kot so Shopify, WooCommerce, OpenCart, Magento in mnogo drugih (celoten seznam se nahaja tukaj). Tako je v večini primerov namestitev in konfiguracija njihovega modula enostavna in traja le nekaj minut.

Če pa je vaša spletna trgovina narejena na kakšnem drugem sistemu, pa lahko naložite tudi CSV datoteko z vašimi izdelki, vendar je v tem primeru osvežitev informacij o izdelkih ročna (z vsako spremembo je potrebno naložiti CSV na novo).

Dodaten nasvet?

Vzpostavitev dinamičnih ‘retargeting’ oglasov je torej zelo enostavno opravilo, ki nam lahko prinese zelo uspešne kampanje in nizke CPA-je. V primeru povezave kataloga produktov v Facebook Ads Managerju z vašo spletno trgovino preko modula je sinhronizacija izdelkov avtomatska, Facebook pa uporabi prikazne slike izdelkov iz vaše spletne trgovine. Poskrbeti morate torej samo še za dobro besedilo, ki bo pritegnilo ter pravilno občinstvo.

Naj bo vaš katalog izdelkov ažuren (odstranite izdelke, ki niso na zalogi ali jih ni možno naročiti), iz vaše ciljne skupine odstranite vse, ki so v zadnjih 30 dneh opravili nakup ter preizkusite daljše časovno okno prikazovanja oglasov (ne samo 7 dni, ampak tudi 30-60 dni).

Bodite pozorni na oglase, ki imajo zelo visoko frekvenco prikazovanja, nizko oceno relevantnosti in visoke CPC-je. Takšne kampanje je namreč potrebno ustaviti in prilagoditi.

Blog

Zbirka naših idej, znanja in dogodivščin.